Slægtsforskning eller snarere slægtsbeskrivelse:

I 1973 havde Inges familie fået et slægtsforskningsselskab i Viborg til at lave en slægtsbog. Den var fint indbundet i træbind med udskårne bogstaver. En meget flot bog, men også en bog som på visse punkter var lidt uklar. Alligevel var vi skuffede over ikke at have haft mulighed for at bestille bogen. Vi tog en kopi og den blev studeret og studeret. Så meget greb den os, at vi snakkede med min mor om at få lavet en lignende over mors slægt, idet der blandt mors familie var meget stærke slægtsbånd. Mors forklaring på dette var, at hendes mormor, Dorthea's mor, var blevet dræbt ved en vådeskudsulykke i Vejgård i 1968, da Dorthea var 3½ år. Hun og hendes to brødre kom til at vokse op hos hver sin moster og en morbror. Derved blev denne generation knyttet særlig tæt sammen i opgaven omkring de moderløse søskende.

Mor og hendes søskende var med på ideen. Erik Fårbæk var navnet på den slægtsforsker i hvis hænder arbejdet blev lagt. Han lavede et par sider og tog rundt for at samle data, billeder og et forskud på bogens pris. Da mange havde betalt forsvandt han til udlandet. Alle bestræbelser på at få materialet tilbage var forgæves. Retten i Viborg afsagde dom, men fuglen var fløjet, og først når der er gået 50 år vil materialerne blive frigivet.

Denne oplevelse gik mig så nær, at jeg lovede, at jeg i min tid ville samle alle de oplysninger, man i mors familie ville samle til mig. Oplysningerne og billederne er samlet med slægtsprogrammet WinFamily og er meget omfattende. Vi har været mange om at samle og opdatere oplysningerne, og vi har haft stor glæde af de mange kontakter der er knyttet mellem slægtningene. Således har Dortheas efterkommere holdt flere familietræf i Tårs, og Jelle-familien har været samlet i Tolne.

Lidt efter lidt er samlingen udvidet til at dække:

Min mors og fars familie:  Bl.a. Efterkommere efter Mads Høholt 1 og 2. Se en anetavle for mig, Bent Christiansen.
En af anerne på mors side er Lorentz Christoffersen Fitz, som mange ender ved i deres søgen. Se hans opdaterede efterslægt i 7 generationer i en Pdf. fil som er opdateret pr. 4. oktober 2012.  Adresserne på Maren Hansdatters familie i USA er: www.genegeology.net/Elijah/  og http://dkwilde.com/Genealogy/Jensen/ . Her i Danmark findes en del hjemmesider med henvisninger til Fitz således også: http://hjem.get2net.dk/jensmjensen/index.htm  . På lokalhistorisk arkiv i Poulstrup findes der en del levnedsbeskrivelser fra den del af familien, min oldemors søsters familie, som blev omvendte mormoner og rejste ud for at bosætte sig i Utha. Tidligere skoleinspektør Hvid har oversat beretningerne og de ligger her som affotograferede sider.

Inges mors og fars familie: Bl.a. Thistedfamilien og Billeder fra Thistedfamilien.  Se hjemmeside 3

Steens mors og fars familie: Bl.a. Jellefamilien. Se hjemmeside 5

Claus's mors og fars familie: Bl.a. Zielkefamilien. Se hjemmeside 6

For øjeblikket dækker samlingen 4443 personer i 1531 familier. Til personerne er knyttet ca. 3000 billeder. Da flertallet af disse billeder er af nulevende personer vil disse ikke blive bragt på hjemmesiden. En undtagelse er vort barnebarn Christina Nielsens aner, samt en anetavle for Christina Nielsens med billeder. Endelig kan man også se vores egen lille familie.

Two of my mothers cousins, Juul og Peder Sørensen (Kragdrup), emigrated to British Columbia in Canada. Their descendants have found the family here in my homepage. To help them I have gathered the family here. Click here to se the Kragdrup family.